20150326

Bandung - Jakarta, Indonesia Travelogue Part II

3rd DAY - 2 FEBRUARY 2013 (SATURDAY)

Kalau nak belajar culture dan kesenian orang Indonesia, pergi ke Saung Angklung Udjo. Tempat ni macam istana budaya. make sure sampai ikut jadual disediakan. Nasib jugalah sempat untuk last show. Kalau tidak nangis luar dewan.

Saung Angklung Udjo  
Jl. Padasuka No. 118 (Padasuka suburb)
Telephone : +62 22 7271714, 7101736  Fax : +62 22 7201587
Website : www.angklung-udjo.co.id
Operating hours : daily, 9am-9pm
Admission charges :
Bamboo show: Monday-Friday, local Rp. 60,000 and foreigners Rp. 100,000;
Saturday afternoon, local Rp. 70,000 and foreigners Rp. 110,000;
cultural visit: Rp. 20,000; and parking free for a car
Facilities : accommodation, souvenirs shop, toilets, English language availability, cafeteria, WiFi
Nearby facilities : mini markets, pharmacies, internet cafés
How to get there :  By taxi from the city center (approximately Rp. 50,000)
From the city by angkot: take the "Cicaheum" terminal direction, tell the driver you want to go to Saung Udjo (/sâ-oonk oo-joe/), where he should stop approx. 200 meters (0.12 miles) before the terminal to drop you off. From there you can either walk or take an ojeg (fare: Rp. 3,000)
The bamboo show schedule: Monday-Saturday at 10am-11:30am, 1pm-2:30pm, 3:30pm-5:30pm, and 6:30pm-8pm.
Duration visit: 2 hours

9.00 pm Saturday Night at Jalan Dago. Cari makan. Duration visit: 11/2 hours



4th DAYS - 3 FEBRUARY 2013 (SUNDAY)                                                                            
Bandung – Jakarta
                             
8.00 am  Gasibu Park & Breakfast
People’s favorites are dim sum ceker and nasi liwet.  
In the walking distance, there is a famous yoghurt drink cafe with a nice and relaxing setting at Jl Cisangkuy.
                             
10.00 am Daripada Bandung ke Jakarta boleh menggunakan kereta api atau kereta. Kalau guna Kereta api dalam 3 jam perjalanan dan kalau guna kereta cuma dua jam perjalanan. Nak kan murah dan cepat jadi decide naik van sahaja. Tiket van boleh beli di hadapan BTC mall.  

  

12.30 pm Check in Hotel, rehat sekejap, alas perut sikit dan sambung jalan lagi. Nak ke pusat bandar daripada hotel agak susah sebab kurang kemudahan pejalan kaki tambahan lagi tahap keselamatan buatkan lagi risau. Orang sana sendiri beritahu yang Jakarta agak bahaya berbanding Bandung. So please be extra careful everyone!

3.30 pm The National Monument or "Monas"
Address                 : Gambir, Indonesia
Entrance fee          : RP 5000 museum and an extra RP10000
Duration time visit : 11/2 hours
Ramai sungguhnya manusia di sini. So hati-hati.
Duration visit: 2 hours

Then ke Kota Tua. Tak ingat ke sana pakai apa.
Duration visit: 2 hours

5.00pm Jalan-jalan kota Jakarta naik Bajaj. 




Hotel yang pernah survey tapi tak pergi pun, hope it can be useful for you;
Backpackers Hotel
Jalan Jaksa
dr IDR 75,000 to 150,000
Landmark              :              1.5 km southward the National Monument
National Museum by taking a walk
TransJakarta Bank Indonesia shelter
Sarinah Plaza
HI Roundabout (Bundaran HI), Plaza Indonesia, eX Entertainment X’nter     
Tanah Abang Blok A Market
TransJakarta bus Indonesia Miniature Park (Taman Mini Indonesia Indah), Ragunan Zoo, Ancol Bay City Recreational Park

How to go there;   
a) Damri bus to Gambir train station for IDR 20,000
taxi, bajaj (three-wheel motorcycle), or ojek (motorcycle taxi) for approximately IDR 10,000 to IDR 15,000
              
b) a walk from Gambir train station to Jalan Jaksa for roughly 1.5 km. If you are taking TransJakarta bus, hop off at Sarinah or Bank Indonesia shelter and take a promenade to Jalan Jaksa.

5th DAY - 4 FEBRUARI 2013 (MONDAY)                                                                    
Jakarta - Bandung
                             
5.00 am  Istiqlal Mosque (Mesjid Istiqlal) di Jl. Veteren 1, Jakarta, Indonesia
Duration visit: 2 hours

Awal pagi boleh ke Pasar Kue Subuh, boleh lihat macam-macam jenis kuih dijual. Habis sarapan terus gerak ke Pasar Pagi Mangga Dua. Dekat sini kena spend time at least a half day sebab tempatnya sangat besar. Kemudian ke Tanah Abang.
Menguji keimanan sungguh.. -.-‘
Duration visit: 4 hours


Petang gerak balik ke Bandung.

Other attraction place to visit;
Taman Mini Indonesia Indah
Address  : Jalan Bambu Apus, East Jakarta
Tel          : +62 21 840 9210
menyediakan Teater 3 Dimensi Keong Mas, Kereta Gantung, Pusat Jajan, Museum Transportasi, Museum Pertahanan, Museum Graha Purna Bakti, Taman Anggrek, Padepokan Pencak Silat. Harga tiket masuk ke kawasan Taman Mini,
Orang                    RP.   9.000
Mobil                      RP. 10.000
Motor                     RP.   6.000
Bis                         RP. 15.000
Sepeda                  RP.   1.000

"Theater Imax Keong Emas" (Golden Snail Theater)
Address : Taman Mini
Harga tiket masuknya R. 30.000 per orang

Eldorado Water Park n Adventure
Landmark              : kawasan Cibubur dan sekitarnya
Ticket                     : Rp. 20.000 (weekdays), Rp. 30.000 (weekends)

20150325

List of Factory Outlets in Bandung, Indonesia


 List of Factory Outlet in Bandung

Victoria
Jl. Ir. H. Juanda No. 111

Uptown
Jl. Ir. H Juanda No.84

Rich and Famous
Jl. Ir. H. Juanda No. 14

Raffles Hills
Jl. Ir. H. Juanda No. 106

Happening
Jl. Ir. H. Juanda No. 14

Grande Art & Style
Jl. Ir. H. Juanda No. 118

Glamour
Jl. Ir. H. Juanda No. 108

Dago Stock Export
Jl. Ir. H. Juanda No. 52

The Big Price Cut
Jl. Aceh No. 68

Summit
Jl. R.E. Martadinata No. 61

Oasis
Jl. R.E. Martadinata No. 51

Renaritti
Jl. R.E. Martadinata No.26

Decoral
Jl. R.E. Martadinata No. 81

Rainbow
Jl. Sukajadi No. 168-170

Graha Mode / Istana Bangkok
Jl. Sukajadi No. 189

Export Station
Jl. Sumatera No. 24-30

Stock Corner
Jl. Pelajar Pejuang No. 45

Rumah Mode
Jl. Dr. Setiabudhi No. 41

Cibaduyut Bandung
Factory outlets: Mostly Factory outlets are concentrated along the streets of Juanda (Dago), Cipaganti, and Martadinata (Riau). You can just walk along the streets. Such as The Summit Factory Outlet and Herittage Factory Outlet which are located at Martadinata (Riau) Street. Just ask away how to get there.

20150324

Bandung,Indonesia Travelogue, Part I

BANDUNG, INDONESIA TRAVELOGUE - 2013

Misi;
* Kain batik Indonesia
* Peter Says Denim – Indonesia local brand
* Kartika Sari

My advised to you;
* bring small bag. Be cautious with pickpocket.
* wear comfortable walking shoe.
* kalau ada niat nak shopping banyak, bawalah trolley kecil dan bag borong sekali. 
* standby baju hujan / payung, don’t estimate the weather. Susah you nanti.
* face mask – Kawah Putih
* duit RM pun boleh guna.
* Bawa novel/soduku/games atau apa-apa untuk hiburan kalau bosan menunggu dalam perjalanan jauh ke Kawah Putih / Tangkuban Perahu / traffic jam
* Standby duit lebih sampai airport, nanti akan ada counter pembayaran cukai masa check-in luggage (dalam RP100,000 / RM70 tak silap)

Importance Number;
* Make sure you jot down all important numbers and details due to any emergency or urgent cases.

Country Code: 0062 (8)
Kedutaan Malaysia
Jl. H.R. Rasuna Said
Kav.X/6, No. 1-3, Kuningan
12950 Jakarta Selatan
(6221)5224947 - Canseri (Hunting - 8 Lines)

Emergency Number in Bandung
Fire 113
Ambulance 118
Police 110
PMI (Red Cross) 4207051 / 4207052
SAR 115
PLN (Electricity) 123
IDD 001/008

Interlocal 100/105
ACC Derek 6041234/6015311
Regional Office of Tourism 7205674
Provincial Tourist Service 7271385/7273209
Train Station 4203367/4206917
Airport 6015871

Airport - Husein Sastranegara 6037630
Ambulance Services 118
Bus Terminal – Cicaheum 7216457
Bus Terminal - Leuwi Panjang 5220768, 5220769
Hospital - Hasan Sadikin (Emergency) 2042182
Police 112, 4203500
Train Information 121

Transportation
Taxi Blue Bird : (022) 756 1234
Customer Care Center : (022) 756 1222
Pusaka Prima Transport ~ Tel (022) 7538123
Golden Bird ~ Tel (022) 7538055
Gema Ripah : Tel. +62 22 4217070
Taksi Putra : Tel. +62 22 5405010
Kota Kembang : Tel. +62 22 7312312
Angkot

1st DAY - 31 JANUARY 2013 (THURSDAY)
Kuala Lumpur - Bandung

Delayed flight. However Alhamdulillah safely landed at Bandara Husein Sastranegara Airport at 5.30pm 
Take a cab (Taxi Blue Bird-meter) and dropped off in Dago street, find a nice budget hotel to stay in. I didn’t make any reservation. Main redah je. Jangan tiru macam saya especially when you’re travelling on weekend or school holiday, surely most of the hotel were fully booked.

I decided to stay at Wilujeng Sumping Hotel, murah dan strategik.
Why I choose hotel in Dago area?
> nearby Kartika Sari (Tel: +62 22 4231355) – yummeh! *v*
> most of the factory outlet in Dago street
> Dago Night Market – Sat&Sun
> Dago Morning Walk - Sat&Sun
> lots of local independent shops

* Spare time at least 1 hour on the road due to traffic concerns
* Try to find any hotel in Cihampelas Street or Dago. There’s a lot of choices..

Few list of hotel details perhaps will help you;
a) Hilton Bandung Hotel (Sewa Harian)
Landmark: dekat dengan PVJ Mall (10 minutes from Airport)
Tel: 0821 77777 077 / 0818 646 008 / BB PIN:23151F9C (Bapak Eric)
= RP200,000.00                  

b) POP CityLink Hotel Bandung
Jl. Peta No. 241, Bandung City, Bandung, Indonesia 40323
Tel: (+62 21) 5296 0490
= RP288,000.00

c) Cihampelas Hotel 1             
Jln. Cihampelas No 240 , Bandung, 40131
Landmark: Cihampelas Walk, Cipaganti Mosque.
= RP309.906,05

d) Amaris Hotel Cimanuk Bandung
Landmark: Amaris Hotel Cimanuk Bandung is located in central Bandung, close to Gedung Sate,Geological Museum, and Riau Street Factory Outlets. Nearby points of interest also include Kartika Sari Dago and Bandung Indah Plaza.
= RP301.636

Pusing je area Jalan Dago, Bandung saja tengok apa yang ada area berdekatan. Dekat area ni banyak buka local brand shops. Adalah dekat 15 kedai keluar masuk. Seronok belajar dan kenal orang-orang sana. Peramah betul, tak lekang senyum dekat orang especially tourist. Kenapalah orang Malaysia tak macam ni? -.-
Duration visit: 3 or 4 hours







2nd DAY - 1 FEBRUARY 2013 (FRIDAY)

Bandung                                                                         
By Supir - 400,000.00 + 50,000.00 (toll)

Nak ke Kawah putih kena bertolak pagi. Breakfast siap-siap sebab perjalanan jauh, dalam 2 jam. Biasanya Package Supir dah sediakan tempat-tempat menarik dalam satu jalan yang sama. Kalau tak ambil pun bayaran tetap sama.

7.00am - 12.00 pm (waktu telah ditetapkan oleh Supir)
All in - Kawah Putih -> Pemandian Air Panas Ciwalini -> Wisata Strawberry -> – pilihlah factory outlet mana nak pergi sama ada area Cihampelas atau Wisata Belanja Jalan Dago (FO).

* Kawah Putih operations hour: 7am – 5pm)
* Bring your own face mask or you can buy at the counter, if not mistaken it cost you RM5. Mahalkan? Minta kat clinic free je


Turun daripada Kawah Putih, saya pilih jalan di tempat lain selain Dago. Memandangkan hotel pun dah di Jalan Dago, baik pusing tempat lain dulukan..
Duration visit: 3 hours

Bank Indonesia Building
Jalan Braga, Bandung, Indonesia
Landmark: Situated near the airport, in the city center, this hotel is close to Braga City Walk, Bandung Post Office, and ITC Kebon Kalapa. Also nearby are Gedung Sate and Landmark Building

Gedung Sate, Postal Muzium, Heroes Monument, dan Geological Museum
Sebenarnya jarak perjalanan Jalan Dago ke Gedung Sate, Postal Muzium, Heroes Monument, dan Geological Museum tidaklah terlalu jauh. Layan borak sambil jalan tak sedar dah sampai. Rasanya dalam 15minit perjalanan. Tambahan pula tengah pasang niat nak kurus kenalah banyak berjalan. Jalan pun ada dugaannya, sepanjang jalan ada je jual macam-macam jenis makanan di tepi jalan. Berkeroh perut minta makan. Tipulah kalau tak try.  -.-‘
Duration visit: 3 or 4 hours

3rd DAY - 2 FEBRUARY 2013 (SATURDAY)
Bandung                                           
By Supir - 400,000.00

8.00am   Dago Morning Walk (jalan kaki 10minit sahaja dari hotel)
Duration time to visit; 11/2 hours
Kebetulan pulak mereka tutup jalan buat event di Dago street. Event tu sepanjang dalam 2 kilometer. Jalanlah sampai hujung jalan. Tak rasa penat pun, seronok tengok gelagat orang-orang sana. Setiap 100 meter ada je pentas kecil or aktiviti mereka buat, Tiba-tiba dengar lagu Sinaran Datuk Sheila Majid, rasa nak melompat je atas pentas!







9.30am   - 12.00 pm (waktu telah ditetapkan oleh Supir)
All in - Tangkuban Perahu – Tea Plantation – Sari Ater Hot Spring Resort – Lembang – Mode House – Factory Outlet

Tak kan pergi kosong je tak tahu legenda cerita Tangkuban Perahu.

How to get to Tangkupan Perahu (without Supir);
1. take cream color minivan which route ' st hall - lembang'
2. stop at ' lembang wet market '
3. take public bus which route ' bandung - subang'
4. stop at ' tangkuban perahu' ticket counter
5. take local minivan which route ' ticket counter - kawah'
6. return way please take the other way.
7. Taking a taxi or just book them for one full day wouldn't cost you more than RP100,000 (about RM 35.00 - 2011).
8. From Bandung Indah Plaza (BIP), take an ‘angkut’ heading to “CAHEUM – LEDENG”. 
he angkut will stop you at Terminal Ledeng (IDR 3000).
From the terminal, take a minivan or ‘Elep’ towards Subang and get down at Tangkuban '
Perahu (IDR 12000).

From the entrance of Tangkuban Perahu, it’s another 4-5km hike up on a really bad road. 
I’ve been told you could hire ‘motorcycle cabs’ to bring you up though I have not verified
that information. If you can ride a motorcycle, it’s a lot easier to rent one to get there.

*Di Tangkuban Perahu ada jual souvenir tapi agak mahal sebab mereka ambil dari kilang dan ada juga buatan tangan sendiri. Kalau berminat, tawarlah selagi boleh J Dah penat jalan di Tangkuban Perahu, saya pilih jalan di factory outlet. Rambang mata tapi nasib dapat kawal nafsu -.-‘
Duration visit: 2 hours


 Sari Ater Hot Spring Resort


Strawberry Park

Inilah Tangkuban Perahu



ada track untuk lihat lebih dekat dengan sulfur. Akan ada sedikit upah, tak ingat berapa. Upah seorang tapi 5 orang escort, rupanya yang lain tu berniaga. Kalau taknak beli pun tak apa tiada paksaan. 



will continue next post..lenguh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...