20111028

festival buku kanak kanak 2011

(Kelab Disney Tahun 1998)
Ha! Adik adik! Apa khabar adik-adik harini?
Kakak ada berita baik untuk adik adik..nak tahu tak? (muka excited angguk2 laju laju)

Ya adik adik kakak dapat berita ada festival buku kanak kanak!! (tangan minta peluk)
Apa lagi cepat tarik emak abah ibu ayah mama papa mummy daddy bonda ayahanda ummi waliq uncle auntie ke,


 

Menarikkan!ada baaaaanyak pertandingan!
bagus ni adik boleh cakap lajuu zupp macam Kak Sarimah!


kenal ke? aduhh silap silap..

boleh tengok bulan!

emak abah ibu ayah mama papa mummy daddy bonda ayahanda ummi waliq uncle auntie jangan lupa silent phone, shh! kanak kanak sedang khusyuk membaca ni!


perasan kakak ye makcik -.-' sungguh memalukan..




20111027

85 in 45

85 muka dia dalam camera.tak tahu kenapa tak berhenti snapping photos.

you know what?coz..
harith iskandar in the house (uk uk!! moon walk)


haiyo..gelak depan tv pun boleh ma.talak kisah pun! :P
tapi bila gelak depan harith felt dia lain macamlah.. :D
rasa dia, gelak sambil tangan tu nak bertepuk tampar orang sebelah.
tangan tak bedunglah tu :P

sebenarnya harith tak ada topik pun.merepek dari bab budaya.bab facebook bab perkenalan dengan isteri bla bla..

selama 45minit cuma duduk sandar, tangan diperut, kaki goyang, kepala kosong.gelak sakan sampai tak teringat langsung orang kiri kanan. punyalah enjoy.






bukan senang nak orang gelak. terima kasih buat kami gelak berdekah dekah.tak sempat nak cover cover lagi dah.. :)
by the way cantik jam.jenama apa eh? toywatch ke?itu masih tak terjawab lagi.


20111025

terkinja kinja

sangat gumbira.
10.15pm 17 Okt 2011
yeah!
nyanyi gelak nyanyi gelak sampai tersedak..muhahaha!
(masih terkinja kinja..sorry -.- )

sebab nya pun..


..sudah jumpa lagu rare zaman sekolah!
lagu ni tahun 1993, time darjah satu.
lagu ini bertahun tahun lamanya selongkar punggah mencari.tak jumpa jumpa.bertahun lu tau!!
zaman kaset ada beli tapi tah kemana tah :(

Sayup irama
Hujan membasahi
Tersenyum seketika

Ingatan ku kembali
Suatu masa dulu
Kau di sisi

Ku...
Bagai cahaya
Yang bersemi...

( korus )
Kembalilah kasih
Kembali padaku
Lupakanlah kasih
Sengketa dulu
Kembalilah sayang
Kembali segera
Padaku semula

Masa berlalu
Kita berjauhan
Berpadu rasa rindu
Meresap kesepian
Setiap waktu daku
Kedinginan
Ku...

Oh... oh... oh... oh... oh

( ulang korus )

Ingin bersamamu
Selamanya
Indah dalam cinta...


sayang tak sempat Ms'teen buat video clip. video kulit album je lah.

evendo bukan sehebat bak suara kaq ziana tapi sudah cukup memadai felt sorang sorang dalam bilik ni.

(tarik nafas dalam dalam)
sekarang boleh nyanyi sambil semangat memblogging! :)

20111021

Concert Twinies!

Jumaat. Dapat invitation daripada Angah tengok twinies show! yang kelakar part bila Haziq Hazim siap pesan jangan buat bising atau bawa sepanduk, duduk tengok je.ha! tengok je?nama pun concert!hehe.rupanya twinies malu.hehe.alahai anak teruna angah. takutlah tu makcik makcik dia terlebih excited. wah, seronok bukan main lagi dekat rumah ciap prepared baju. :P

Ahad. Sampai sedang sedang elok. konvoi dari rumah family-in-law angah terus ke tempat dituju.


and now we're at Yamaha Studio to watch twinies concert!

ingat tak ramai datang.sekali penuh sampai tak ada sit. ada sampai duduk di lantai berdiri tak nak terlepas tengok sama.

mula dengan show pembukaan.menari nari dulu..kasi rengang otot otot ketaq' tu :)
bukan kata peserta je yang menari..penonton pun menari sama. :D

football theme for the 4th Grade! ee tengok muka nervous tu! :o

then followed by,

mulalah nak cari organ lamaku.tangan dah kematu ada hati nak main -.-



semua dah terpegun dia main tanpa note.sampai chorus terus jammed.aik? berlari dia turun stage ambil note.kecian dia.darah gemuruh tu.ingat menteri tak gemuruh naik stage ke.


Tisya pun ikut sama.all eyes on her.haha :D


the graduation shoes


supporters.import mari!

selesai. now angah's house celebrate kejayaan twinies :)

menu :
nasi lemak mak
domino's pizza
agar agar angah
sarsi cordial with ice
(fuh!lega ada ice *.* bukan senang dapat ice dekat rumah angah ni.sudah ditraining dari kecil.makcik dia yang parah -.- )

chef of the day!

aktiviti berpeluh sakan -.-

 pelapis negara. :P


Tisya si lesung pipit



terima kasih jemput!

november is coming :(


balik penat terus pitam -.-

20111020

present sebelum result

Sampai rumah agak lambat dari biasa. tengok tengok ada kotak depan pintu.ingat ahjoi or adik main letak tengah tengah rumah. sanggul untie pun dah naik tinggi baru nak bising.tengok Abah senyum senyum pandang kotak, toleh balik, ada tulis 'derma kilat'. aik? minta derma lagi ke? sebelum ni pernah drama derama juga tapi tak ada kotak macam ni untuk rollerblades adik. dalam fikiran, sure nak beli something untuk Ahjoi pulak ni sebab si sepet tu pernah request nak itu nak ini..siap ada minimum rate RM10. tak boleh tahan.tak sanggup lagi dengar bebelan, nyanyi lagu pramlee, (tolong kami, bantu kami, derma sikit banjir kilat)
grr..bubbling sambil tutup telinga sumbat RM10 masuk bilik.kalau minima RM1 sure masuk seringgit je :P Satu rumah kena contribute sama. tiada terkecuali.

Sementara ahjoi tengah collect abah lari ke kereta terus bawa masuk benda tu. Rupa-rupanya abah dah beli dulu.alahai..

 ini!

Selalu result keluar baru dapat hadiahkan? tapi ini terbalik! belum tahu keputusan dah dapat gift. nasib habis exam. Semua untie-untie bising, mana aci tak aci riuh satu rumah.bising banyak pun tak lut.apakan daya, heli pun dah beli.

ok jugak boleh Untie dia tumpang main sekaki :P

tension makcik tau!

inilah dia cucu sulung kesayangan abahkan!grr!!

lelaki misteri hadiah misteri

Dapat satu panggilan telefon..
lelaki.
suara sekat sekat.
garau.sah lelaki usia 30an.
tak dengar sangat.masa tu pulak ada convention.focus pun lari.
misterinya, ingatkan abang seekers call minta volunteer program dia.nervous semacam dah..
mulalah curiga.main teka teki fikir sendiri..siapalah gerangan lelaki misteri ini.
berbahasa protokol menggunakan tatabahasa yang betul.
ingat peminat misteri ke.mana tauuuuuuu..hahaha.
rupanya,
eh eh ni bukan.ni anak blogger bukan anak ben10 ya!



Shahadan's family.
one happy family!

comelkan?
it's a fridge magnet! lain dari yang lain :)

Terima kasih Abang Adan!
makin ceria fridge kat rumah. 
Sesiapa ingin memenangi hadiah hadiah misteri, singgahlah ke bloglelaki misteribeliau :)

untung badan!
hehe!

20111019

mata empat

Susah dah berkaca mata, tu dah macam nyawa.mana mana pun kena bawa sama. mungkin yang sudah biasa tu tak ada masalah tapi bagi yang jarang hanya untuk driving sahaja yang pakai lagi pulak kuat pelupa.alahai.mm..

Memandangkan ia dalam keadaaan terpaksa kena juga cari spec yang betul betul suka kasi semangat untuk sentiasa dibawa! :)

survey hampir tujuh kedai.talak bohong punya!

habis semua selongkar cari mana bekenan dihati..ni satu je kedai yang buat orang datang dua kali!banyak design menarik and unik..


kalau nak rasa bebaloi baloi buatlah perangai lagu ni.kesian tukang kedai nak mengemas.nasib dia sporting!

proses pemilihan,



 spec berbingkai kayu.terkenan pulak dah :P

Cico sebuah cermin mata 
Perempuan itu begitu teruja lalu membayar kepada penjual yang tersenyum manis sambil tergaru garu tangan kanan. Maka terpisahlah Cico dari kawan kawan. Tuan barunya berbisik pada teman seperjuangannya, 'dont worry i will take a good care of Cico! :P

Suddenly emosi tidak tenteram bila,

http://www.keikolynn.com/
tengok spec dia!cantiknya! Ray-ban.
oh! spec idaman patik *.*

Sabar sabar.baru je cerita budget.alahai..mm. -.- Sorry Cico tak ada niat kasi sentap.nanti tuanmu kasi mandi ya.

Cico(bila dah kasi nama kena jaga elok elok)

20111018

uncle rahman hebat


Oct 17th, 2011
kuatnya uncle..
berat penumpang dah berapa. beca tu lagi..mm.. 
celah mana tenaga uncle ni dapat? minum tongkat ali yer.. :P

sedihkan? tapi uncle tak.
bangga lagi ada sebab dengan pekerjaan itu juga uncle boleh menyara isteri kesayangan dan cucu-cucu yang masih bersekolah. Kuat betul semangat uncle. Selalunya seusia uncle ni patut rehat dipangkin ditemani isteri menyuapkan cucur kodok ke mulut. wah!indahnya.. :)
Bukan nak menyalahkan anak uncle tinggalkan anak sendiri ke kampung. Mungkin dia ada sebab tersendiri.mana tahu gaji kecil kot duduk pulak dekat bandar  kolumpo (KL) memanglah besar kos belanja..dah dah tak mau cakap banyak nanti tersedak uncle makan cucur kodok. :)
Cerita ni benar benar beri kesedaran dan pengajaran. Sesiapa pun boleh jadi senang kalau kita menyediakan perancangan  kewangan yang teratur, yang penting berbelanja secara berhemat dan sentiasa beringat. Sistem penyimpanan itu perlu walaupun amount yang kecil.


NST Oct 18,2011

Mari share maklumat dan saling bantu membantu. dapat pahala ya tak?

Mulakan merancang kewangan
Merancang kewangan ialah satu langkah penting. Tiada siapa yang merancang untuk gagal. Lebih awal kita mulakan lebih banyak masa dan fleksibiliti yang kita ada untuk mencapai matlamat kewangan kita. Oleh yang demikian, mulakan azam dengan lebih serius untuk menguruskan wang!

Catatkan semua perbelanjaan
Dengan mencatat setiap perbelanjaan kita akan mengetahui corak dan amalan perbelanjaan kita sendiri. Dari situ dapat menilai sikap diri sendiri sama ada seorang yang boros berbelanja atau seorang yang berjimat cermat, dan suka menyimpan!

Saluran aduan masalah pembankan dan tempat pembelaan
Sekiranya tidak berpuas hati dengan perkhidmatan atau produk yang ditawarkan oleh sesebuah perbankan, cuba selesaikan dengan perbankan dahulu dan jika menemui jalan buntu boleh berhubung dengan Biro Pengantaraan Kewangan (BPK). Tidak memerlukan peguam untuk kes ini kerana servis adalah percuma. Andaikata BPK tidak dapat membantu, bolehlah rujuk ke BNMLINK atau BNMTELELINK yang merupakan dua pusat perhubungan di Bank Negara. Ada juga menawarkan perkhidmatan kaunseling berkaitan kredit dan juga khidmat pengurusan hutang.

---
Walaupun duit banyak macam mana sekalipun mesti ada perancangan jugakan.Jangan pandang remeh. So I have been taking my own actions like; 

[.] buku 555 versi teknologi 
memudahkan mengenalpasti wang keluar masuk, aktiviti luar, dll. Senanglah sikit nak marah diri sendiri nanti! -.- biasanya 10% daripada gaji untuk simpanan.kalau elok letak lebih.asingkan untuk emergency cases (contohnya, servis kereta atau kos perubatan), hari tua & untuk anak nanti.   

Konsep perbelanjaan yang betul
Pendapatan – Simpanan = Hutang + Perbelanjaan

Sekarang dah kerja dah pandai manage duit tak ada nak susahkan mak abah kasi duit belanja. Dah patut rasa malu nak minta duit belanja. susah macam mana pun tak mahulah susahkan dia. cukuplah mak abah besarkan sampai boleh cari duit sendiri.tak kan dah beranak pinak pun mak abah kasi duit lagi pulakan.

[.] sediakan bekal ke pejabat 
elakan sakit perut akibat keracunan makan. :)

Tak sangka hebat didapur rupanya.ada yang merasa pun puji.bagus ni!
Terima kasih sebab masak, bekal kan. :)

[.] Mengasingkan kos belanja dengan menyediakan sampul
memudahkan pembahagian contohnya, bayar kereta, rumah, pinjaman dll.

[.] Kurangkan mengunjungi shopping complex
Gantikan dengan aktiviti riadah ke taman atau pantai ke.kan bagus tu!


[.] Tabung berkunci
Minta mak simpankan kunci supaya tiada tangan tangan mengeluarkannya.


Ni buku niece,
 mulakan perancangan pembelanjaan dari sekolah :) 


Please Limit yourself emma! ^.^
Uncle, terima kasih sebab menyunting semangat!doa moga uncle hari hari sihat! :)



Just sharing info. Good luck!

20111017

perempuan ini & rugby?

Memandangkan rugby akan menjadi sebahagian minat saya nanti jadi kenalah menjinak-jinakkan diri melayan game himpap himpap ini.( waduh! -.- )


LANGKAH PERTAMA : Mari Mengenal Tatacara Permainan Rugby yang betul.
 


- - - - -

ada faham? atau buat buat faham? mungkin permulaan sedikit rumit. tak apa ma..
ada lagi.. =.=
info tournament rules of RWC 2011


LANGKAH KETIGA : Baca Game & Catit Tarikh Tarikh Penting

review world cup last years, 2003.


Nampak nampak! game akhir dah nak dekat!!cepat cepat tampal poster player dekat pejabat, bilik, dan toilet.study game pandai pandai tak ada lah mengelupur tanya orang itu ini..

kasi semangat sikit tengok rugby ni ma..

 aa..
ee..

          ii..
 oo..
uu..

stop! okay.cukup cukup. *v*
set alarm game nanti. sure ada sesi temuduga.nasib dah study..
phwew..

LANGKAH TERAKHIR : Belajar Haka.Mari!

The Haka of All Blacks on Semifinal New Zealand World Cup 2011

& ini Opening Ceremony Rugby World Cup 2011

Ha! sekarang boleh terima PhD! kelas bersurai.
girls, hope you will enjoy the game.oh my! -.-

3rd Placing:
Fri 1530
               Wales vs Aus
Finale:
Sun 1600
               France vs NZ
(live on SuperSport 2, Channel 816)

NZ Mamak Curry house mesti sponsor NZ All Blacks kan! mula merapu -.-

- kelas tamat -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...