20111124

twin's science lab


kalau masa budak budak dulu orang tanya cita-cita nak jadi apa sure tiap tiap tahun asyik berubah.

haziq hazim cita cita nak jadi apa?
haziq hazim : nak jadi saintis.

tahun lepas, tahun ini masih sama.minat mendalam budak budak ni.bagus! 



lab mula beroperasi sebelum kembar tadika. tak silap twin tiga tahun.
mama kembar, Dunia Baru Mama


 
Hazim pesan, silent plsh.My twin brother is busy with his science project.

save power

article menarik paper NST harini.mari berkongsi :)


quiksilver plus roxy sale

mak ai!
meleleh air hidung der..


jusco bukit raja : voir promo 20-27


Angah, kawasan jajahanmu. sila bodek abang kroll dengan kadar segera.haha!


20111118

swimwear year end sale

dear pulau pulau,
 here i come!

philips warehouse clearance 18-20

Iron rambut sudah lingkop. Nasib Tigers tak lingkop.
aduh! banyak betul peluang.
first time abah tengok bola tak complaint apa.aik pelik!
Well Done Guys!
We proud of you. extra credit to adik Muslim, adik Fadli.

20111117

bantal busuk

(hanya tuan badan sahaja yang tahu bau itu)
hakmilik terpelihara.ini bukan untuk di kongsi.
jangan sampai cik tuan empunya bebel bahasa asing.pening nanti =.=
tengok boleh sentuh jangan! (teringat sticker lama jual kat kedai runcit mamak)

dia dikecualikan.
ngeh ngeh
abang tak beraksi malam ni. bawah 23 sahaja untuk Sukan Sea 2011.

by the way, best of luck Malaysian Tigers.
adik adik, mental kena kuat sikit malam ni.
beat tuan rumah tu.

*v* 

isetan year end sale

khabar berita.bukan buat cerita.article dalam newspaper.
tak percaya? sila ke sana!
happy shopping!

mahu beli perfume! lama betul tak update fragrance baru..
oh tidak! kerinduan mahu kerja tempat lama -.- 



popular @ Summit Subang USJ


boleh masuk.
bukan 21 tahun ke atas sahaja.
tiada had umur.
apa lagi :)

20111116

air tangan

mari sepahkan dapur mak :)
testing testing..lets develop your skills ya ma :)
thanks to angah. kalau tak memang tak jalanlah :P



20111114

koleksi isteri

kuat makan jamu ni!ayo.
yang tak tahan no.10 tak ingat isteri jumlah ada berapa
setiap kali husband balik kena perkenalkan diri dulu..sedih lah!

20111109

no photoshop



by Eric Burgers


LIFE's George Silk photographs swimmer Kathy Flicker in a pool in 1962, and the refraction makes it seem as if her head is separate from her body.

The obligatory "holding up the Leaning Tower of Pisa" photo.
by
Tony Ruscoe
 

Is it a bird? Is it a plane? This bald eagle may look like it is jet propelled - but it's actually been photographed as an airplane flies in the distance. In a once-in-a-lifetime shot, the engines' exhaust trails appear as if they are billowing out of the bird's talons as it soars in the air. The extraordinary moment was captured on camera by Pam Mullins close to her home in Prince Rupert, British Columbia, Canada.


A woman in London snaps a photo in Trafalgar Square -- but her position next to a fountain makes it seem as if water is shooting out of the lens.
(Photo: Ian Waldie/Getty Images)

20111103

kepak dada

Cuba bayangkan.. (tangan meraba angin)
anda ditengah lautan, kelihatan keseorangan, tidak pula memakai jacket keselamatan. bergantung harap pada beg coach tuk menampung badan.huh?? (o.O)


kalau tanya 10 orang Malaysia, 8 belum tentu semua tahu. one over the eight surely saya!
Dah tua tua ni masih tak pandai berenang. kalau tengok adik adik kecil dekat kampung mandi sungai hebat macam macam gaya boleh buat. berlipat lipat badan. patut kena berguru dengan budak budak ni..

anak mengajar makcik boleh? -.-

Semalam jumpa article ini! teruja! :)


this post dedicate to shinnaz!
lepas ni kita boleh selam sambil senyum :)

kuak dada bukan kepak dada ma..
dapat makan kepak ayam panas sedap ni! -.-

20111102

err??

dapat flyers masa on the way cari tempat makan.


suddenly a guy interrupted in mid-conversation
the guy : guess this song?
err?? (blank)
in 5second

isn't it Jaiho from de' Pussydolls?
the guy : yeha! u just won tix to watch Magical Musical!




err??
the guy : (smile) enjoy the show!
thanks to fly.fm for the tickets. sangat berbesar hati!! :P

the day.





personal views : speechless! from the beginning till the end. Superb! tiada tandingan. 4 of them so talented.they can dance and sing at the same time without having any problems or sounds crappy.Moreover they sang more than 20 best hit songs!aiyo!(tarik nafas semput) 
ranting              : 5 stars plus extra smile :)
kualiti gambar tak 5stars sebab guna camera hp :P hehee..










kau fikir orang nak tengok muka kau ma -.-


kalau ada show datang Malaysia lagi, jangan lupa jemput! silalah menonton dan hafal lirik lagu supaya tidak ternga-nga nanti..spoil! :P

20111028

festival buku kanak kanak 2011

(Kelab Disney Tahun 1998)
Ha! Adik adik! Apa khabar adik-adik harini?
Kakak ada berita baik untuk adik adik..nak tahu tak? (muka excited angguk2 laju laju)

Ya adik adik kakak dapat berita ada festival buku kanak kanak!! (tangan minta peluk)
Apa lagi cepat tarik emak abah ibu ayah mama papa mummy daddy bonda ayahanda ummi waliq uncle auntie ke,


 

Menarikkan!ada baaaaanyak pertandingan!
bagus ni adik boleh cakap lajuu zupp macam Kak Sarimah!


kenal ke? aduhh silap silap..

boleh tengok bulan!

emak abah ibu ayah mama papa mummy daddy bonda ayahanda ummi waliq uncle auntie jangan lupa silent phone, shh! kanak kanak sedang khusyuk membaca ni!


perasan kakak ye makcik -.-' sungguh memalukan..




20111027

85 in 45

85 muka dia dalam camera.tak tahu kenapa tak berhenti snapping photos.

you know what?coz..
harith iskandar in the house (uk uk!! moon walk)


haiyo..gelak depan tv pun boleh ma.talak kisah pun! :P
tapi bila gelak depan harith felt dia lain macamlah.. :D
rasa dia, gelak sambil tangan tu nak bertepuk tampar orang sebelah.
tangan tak bedunglah tu :P

sebenarnya harith tak ada topik pun.merepek dari bab budaya.bab facebook bab perkenalan dengan isteri bla bla..

selama 45minit cuma duduk sandar, tangan diperut, kaki goyang, kepala kosong.gelak sakan sampai tak teringat langsung orang kiri kanan. punyalah enjoy.






bukan senang nak orang gelak. terima kasih buat kami gelak berdekah dekah.tak sempat nak cover cover lagi dah.. :)
by the way cantik jam.jenama apa eh? toywatch ke?itu masih tak terjawab lagi.


20111025

terkinja kinja

sangat gumbira.
10.15pm 17 Okt 2011
yeah!
nyanyi gelak nyanyi gelak sampai tersedak..muhahaha!
(masih terkinja kinja..sorry -.- )

sebab nya pun..


..sudah jumpa lagu rare zaman sekolah!
lagu ni tahun 1993, time darjah satu.
lagu ini bertahun tahun lamanya selongkar punggah mencari.tak jumpa jumpa.bertahun lu tau!!
zaman kaset ada beli tapi tah kemana tah :(

Sayup irama
Hujan membasahi
Tersenyum seketika

Ingatan ku kembali
Suatu masa dulu
Kau di sisi

Ku...
Bagai cahaya
Yang bersemi...

( korus )
Kembalilah kasih
Kembali padaku
Lupakanlah kasih
Sengketa dulu
Kembalilah sayang
Kembali segera
Padaku semula

Masa berlalu
Kita berjauhan
Berpadu rasa rindu
Meresap kesepian
Setiap waktu daku
Kedinginan
Ku...

Oh... oh... oh... oh... oh

( ulang korus )

Ingin bersamamu
Selamanya
Indah dalam cinta...


sayang tak sempat Ms'teen buat video clip. video kulit album je lah.

evendo bukan sehebat bak suara kaq ziana tapi sudah cukup memadai felt sorang sorang dalam bilik ni.

(tarik nafas dalam dalam)
sekarang boleh nyanyi sambil semangat memblogging! :)

20111021

Concert Twinies!

Jumaat. Dapat invitation daripada Angah tengok twinies show! yang kelakar part bila Haziq Hazim siap pesan jangan buat bising atau bawa sepanduk, duduk tengok je.ha! tengok je?nama pun concert!hehe.rupanya twinies malu.hehe.alahai anak teruna angah. takutlah tu makcik makcik dia terlebih excited. wah, seronok bukan main lagi dekat rumah ciap prepared baju. :P

Ahad. Sampai sedang sedang elok. konvoi dari rumah family-in-law angah terus ke tempat dituju.


and now we're at Yamaha Studio to watch twinies concert!

ingat tak ramai datang.sekali penuh sampai tak ada sit. ada sampai duduk di lantai berdiri tak nak terlepas tengok sama.

mula dengan show pembukaan.menari nari dulu..kasi rengang otot otot ketaq' tu :)
bukan kata peserta je yang menari..penonton pun menari sama. :D

football theme for the 4th Grade! ee tengok muka nervous tu! :o

then followed by,

mulalah nak cari organ lamaku.tangan dah kematu ada hati nak main -.-



semua dah terpegun dia main tanpa note.sampai chorus terus jammed.aik? berlari dia turun stage ambil note.kecian dia.darah gemuruh tu.ingat menteri tak gemuruh naik stage ke.


Tisya pun ikut sama.all eyes on her.haha :D


the graduation shoes


supporters.import mari!

selesai. now angah's house celebrate kejayaan twinies :)

menu :
nasi lemak mak
domino's pizza
agar agar angah
sarsi cordial with ice
(fuh!lega ada ice *.* bukan senang dapat ice dekat rumah angah ni.sudah ditraining dari kecil.makcik dia yang parah -.- )

chef of the day!

aktiviti berpeluh sakan -.-

 pelapis negara. :P


Tisya si lesung pipit



terima kasih jemput!

november is coming :(


balik penat terus pitam -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...