20101120

lengchai jonggang

abang,
terima kasih.

terima kasih kerana berusaha untuk negara.
walaupun berlainan agama yang penting niat kita.
kami sekeluarga sebagai rakyat Malaysia sentiasa mendoakan kejayaan abang di China.

i love you lengchai.sorry mei choo.
eh eh tak lupa juga team bergu.good luck semua!

abah
mak
along
abang long
uteh
adik
ahjoi
we all kat rumah dah terjerit jerit tengok game malam ni.baru semi...ahai (^v^)

20101118

mood tak menjadi



sabtu lalu.

went out with one of my FRIEND.
(caption dibesarkan supaya mudah dilihat dan maksud difahami)
saya dah dapat agak hati dia ada taman.
did know what i meant?
pertemuaan rasa janggal.masih tersipu sipu malu.gelak tutup tutup mulut.tangan gerak bagai dirancang.kaki duduk nak bersilang.kerdipan mata seperti mengikut arahan.jalan ikut macam ada anak panah.kiranya semua pergerakan tersusun rapi.nak pulak waktu keluar pun kena o-som jela kan,,asyik asyik 'ikut la / mana2 la'.
'aku pun tak paham'.

dah o-som,then he suggested (tak perlu tanya siapa menang) to watch movie kat wangsa walk wangsa maju sebab dia tak pernah ke sana.jadi tanpa ragu ragu saya setuju.orang belanja kan.haha.pilih punya pilih jadi decided lastly tengok cuti cuti cinta (c3)..ha!emma tengok citer tu.apakah? :P haha.apa boleh buat, dia lebih excited nak tengok nasi lemak 50posen (-.-) .tambah lagi ngn couple sit, mmg 'aku tak bekenan sgguh'.mahal lak tu.hei.
sy lg prefer sit biasa yang boleh menyandar tangan dan kaki yang agak over panjang.eh bukan eh? :B

memandangkan perbelanjaan movie tidak dikeluarkan jadi untuk mengelakan rasa serba salah jadi saya kenalah belanja pop corn.selalunya nak tengok movie takda istilah standby depan.asal ada masa,round satu la bangunan.lg 2mnt nk start baru blari tkepit kepit cari sit.tapi dengan dia ni terpaksa control sikit.standby awal okeh.takut berebut padahal tade la ramai sangat pun.yang pasti waktu choose timing movie pastikan ada celah2 waktu solat ya.timing kena betul dan kena masanya.appointment wajib jangan lupa.i like maher zain.waah,tetiba :)

review c3?what should i say.cerita ni terlalu ringan tuk saya.tak ada rasa apa apa pun nak cerita bawa balik nk teringat dua tiga taun lamanya.tak kisah la cerita action ke komedi ke romantik ke.bagi saya kalau betul nak tengok movie saya cari movie tu betul beri impak besar sampailah saya boleh besarkan mata.(@.@)
ya la.dah kena bayar movie untuk,
screen sebesar itu.
sound system terbaik dari rumah you.
aircond pasang kalau boleh nk suhu -21.
dalam bilik gelap pulak tu.
yang pasti saya belum mampu nak beli semua tu.haha.dont u think the same way as i am?

saya boleh bagi 1 1/2 bintang.tu pun sbb datin n malik.nak kata nyesal tengok.urm..okeh okeh nasib movie Melayu.so tak da la rasa sangat. (-.-)v
*credit to malik sbb pandai buat saya gelak :)


tp tp.
ada yg spoiled mood sy over the nite.
ada pulak watak sampingan.ee.antagonis sungguh.


nak dijadikan cerita tetiba saya migrain yg agak menyakitkan.dah pulak tak bawak bekalan perubatan.mmg tkerut kerut la muka.he's so concerned sampai dia perasan skit yang lain pasal saya.even sy ada touching pun dia risau bagai nak gila.alolo so sweet..eh never mind bout that,sambung cerita..


pastu blari lari gi guardian nk beli panadol actifast sepapan.nak pulak kaunter pun ada satu.dengan patuhnya beratur ikut barisan ya.ikut barisan...saya pasan si kakak montel ni kat belakang dia.padang2 je la anggap biasa.dia tanya tanak air ke?eh,yea tak yea jugak ek.mau tecekik.hai..cari dapat zass terus pass.tetiba saya tepandang barang2 kakak dah belongok kat atas kaunter tp dia baris depan kakak tu.baris tak macam panjang lak kt belakang.jadi mana dulu?? >:o


dia dgn nada lembut lemah gemalai,'kak boleh saya lepaskan dahulu'..
padahal saya rasa dia tak perlu mintak izin kot mmg dia dulu.kalau kakak tu rasa dia betul cuba bayangkan, air mineral ngan panadol je kot..boleh faham ada orang sedang dalam kesakitan.


andaian saya silap..
kakak tu dengan muka sombong boleh sound kuat kuat,
TAK BOLEH!


dia ngan baik hati beratur balik kt belakang.
'aku pun tak paham macam mana dia boleh tahan'.
untuk mengelakkan sebarang tidak diingini berlaku better saya tunggu luar.



kakak tu memang menguji kesabaran saya.
kenapa kamu berperangai demikian?malam semalam tak dapat ke? atau meroyan kempunan naik pelamin calon takde.ish ish kesian..
(finger warning) perangai buruk tu mintak tolong jangan effect orang lain ya.
be polite.
berkelakuan baik kena bayar ke sayang.dapat pahala lagi ada.
kalau saya la..urmm...elok gemok kang jadi kurus...


fuh.
menguncap panjang dibuatnya.
nasib keluar dengan maher zain, sejuk sikit hati.ahai.




tapi..
sejuk ati belum tentu memikat hati..urm...
not yet.
(-.-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...