20090826

ketiak basah

kalau lelaki ketiak basah orang mesti kata,
joyah : 'mesti dia aktif sukan kan.atlet tu.suke suke suke.'

kalau perempuan ketiak basah mesti lah ada yang kata,
joyah : 'ee...kau tengok dia tu.tak malunya.selekehnya.bla bla bla!' (talking crap)
cerita sampai 3 keturunan pun tak habis. tapi..kalau orang kesayangan kau ketiak basah.
apa kau nak kata?
joyah : eer.. (ignore nothing happen,right?)

tiap tiap tahun dapat invitation for secretaries week.syok hoho.mana taknya penat lelah aku kerja makan gaji layan kerenah bos ni.susah.payah termengah mengah jadi berbaloi baloi la jika kami diraikan.kan? aku pilih kris.lunak suara dia buat audience beremang.kasi la lagu apa pun dia bantai with her style.hall gamat lagi hebat dengan kehadiran si dee.she+he (aku confius) is so people person.aku panggil dia drama king.huhu.dee jejak stage je semua pekik.gelak terbahak bahak.habis show aku sakit tekak.tapi tak pe.aku terhibur tu yang pasti.wee :D bagi mereka yang hadir on that day kerjanya snapshot picture mesti ada persamaan dengan picture yang tidak disengajakan ni.aku tak salah kris tapi aku salahkan baju tu yang ketat padat sendat tak larat.mungkin juga salah spot light atau atau PA dia tak beli nuarm?ayo. p/s : happy secretaries day :D

Oh My!
good vocal.
lepas 30minit.tuka.baju tadi dah lenjun.

so.moral of the story : silalah dapatkan nuarm di kedai berdekatan.pis!

20090824

teka teki teka tekuk

kalau kau orang handal sehebat a.samad said sila jawab soalan level phd aku ni
soalan : kenapa aku kepit hidung?
a) buat salah ka
b) tempat kejadian bau kurang enak ka c) juru kamera tak mandi ka
d) atau apa ka _________
tiada talian hayat.sekali cobaan sahaja dibenarkan.
jika salah anda diminta mengirimkan wang pos bernilai RM50 bagi setiap jawapan yang salah. pemenang akan menerima hadiah berupa rantai gate pusaka arwah opah aku.
ada berani?mari kita tengok siapa yang kena [ibrahim pendek]
[side income cari duit lebih.nak raya ni woi.aduyai]

20090815

tulisan cacing pita campuk kerawit


dua tahun aku betapa.aku ingat kacang.rupanya lain yang datang.rasa macam masuk tadika padahal institusi.kalau ikut emosi.memang aku nak berhenti.cuma kata kata ibu susuan jadi pegangan.hati nak memberontak.sentak.inikah ilmu kifayah aku bawa ke alam bazarkh.pujuk diri supaya tabah.jangan mudah mengalah.motivasi diri penting saat ini.tunjuk lagak diri macam kuat.mula cari punca salah.tuduh melulu tutup malu.mula fikir thinking out of the box.empty box there's nobody never cares.nobody listen just follow the lesson and please take an action just carry on which is u already start on. baris ayat karya fynn jamal buat aku buka mata..'buka langkah jalan megah jangan bimbang halilintar'.cuba kau rasa.

bakal-bakal pengapit bos

bertahan aku masih bertahan hingga aku disahkan sebagai penuntut yang telah berjaya menamatkan pengajian.sedih teruja berbaur sebak. banyak kenangan aku bawa.tak usah cerita confirm berjela.aku suka aku benci aku belajar berdiri sendiri.aku sudah perolehi daripada cakap kosong mimik bongkak.hodoh bukan? aku pilih tak nak.biar aku tak berharta tak berupa dari aku bermegah megah dengan benda yang tak ada.malu wei.jangan malukan diri sendiri nanti makan diri.susah ke jadi diri sendiri?tepuk dahi tanya apa kau dah buat ni. janji mak sudah aku ditunaikan.gembira dia.pahala aku dapat.gembira aku.aku gali ilmu yang lagi berharga dari duit cop agong kau bangga.baik kau simpan dari belagak sana sini.buat kenduri tahlil ke100 hari kau punya nanti.tak da susah orang nak cari duit untuk kau bila kau mati. penuh ilmu di dada pun tak guna kalau tak difaedahkan.simpan sampai bau kempam sudah bau masam buat muka muram.mana tak nya ingatan tak kuat semacam usia lima tahun.makan kismis doa banyak banyak pun tak ada guna.sebab kau tu kuat pelupa [tuding diri sendiri dengan mata jegey]. aku mula mengarca corak hidup dengan cara aku sendiri.aku tak kesal tak sesal apa nak menyesal.tak da masa nak toleh belakang nanti bawak sial.jalan kena kedepankan.sekarang aku bina kerjaya.mahir sudah mengurus wang.masa pun dah tak terbuang.ada masa aku luang dengan kawan kawan yang sentiasa aku kenang.haha.bila bersama belanja sesuka hati tak rasa rugi bukannya berjudi.tapi bila habis duit kau mula rasa sunyi.mula tanya mana kawan kawan ni?tunggu gaji saban hari.berhutang la lagi.apa nak jadi. [lengok suara tan sri s.m salim]

susah pahit perit sakit aku tanggung.mana kau nak tahu sebab kau tak pernah amik tahu.kemudian pura pura nak amik tahu konon jadi kawan baik la tu.tak malu.perilaku kau pun aku sudah tahu.ambil tahu kemudian kasi bilang semua orang tahu.seronok la lu.hati busuk serupa sampah la kau tungu (adik beradik pingu).tu nickname kau terbaru.tak apalah.biar kaku diam tapi bukan bermakna aku salah.aku cucu cicit Siti Khadijah yang kuat tabah lalu berserah.Tuhanku Maha Adil tau.

kesimpulannya : menuntut ilmu selagi bernyawa 

tulisan cacing ni boleh buat duit malah boleh bikin jadi gila :B

 
they have their own characters dat i won't never forget. aku rindu kau orang la wei.

20090812

member hingus

lokasi: grand season hotel
penganjur: no

bukan senang nk kumpul kawan kawan lama lagi lagi budak budak zaman sekolah rendah.banyak kerja wo.nak calling texting set venue layan kerenah budak budak gila ni.pergh.
no si penganjur

niat murni si no ni patut jadi contoh.kumpulkan kawan kawan lama yang lama terpisah.buat jejak kasih.peluk peluk ciuum ciuum.best.(jungkit dagu).

mula mula janji ramai datang.rindu rasanya dengan budak budak ni.apa la cerita mereka.semua 'jadi orang dah' kata orang tua tua.


lagi 2 3 hari nak jumpa no msg kata ramai tak dapat follow.pulak dah (bisik aku).sian no.mula janji nak pegi tapi last minute half of them canceled.ada hal la.bf tak bagi la.exam la.tapi aku tak leh nk salahkan mereka.mungkin ada benda yang tak boleh elak.tak pa lah.lain kali boleh jumpa an.aku rindu jadi aku join in.reunion ni bukan selalu buat pun.dapat jumpa 2 3 jam pun kira okeh la.at least we'll keep in touch right.those who came on that day many tanks.uguys r awesome.

soklan azali yang biasa aku dengar.
soalannya adalah seperti berikut:
  • sihat?
  • kerja mana?
  • bila nak kawin?
  • duk mana sekarang?
  • buat apa sekarang?
  • bf kau siapa sekarang?
Jawapan aku:
  • steady babe.kau?
  • m___.kau?
  • belum sampai seru.kau?
  • rumah lama.kau?
  • kerja.kau?
  • mana ada (angguk malu malu).kau?
Jawapan ikut syaitonirogim
  • sakit ni.tak nampak ke.kau?
  • kerja makan gaji untuk makan hari hari.kau?
  • kenapa.kau nak sponsor baju nikah aku ke?kau?
  • rumah kebajikan milik mak aku sediakan untuk anak anak dia sahaja.kau?
  • duk melangut depan kau tengah sibuk tanya aku.kau?
  • nape kau nak tau.kau nak kenal pastu kau nak caras laki aku la.dem u.
heh.saje je.aku tak sejahat tu la.aku budak baik.baik ke?

20090801

ais ais bebeh

ahad petang fathi sibuk ajak pegi main ice skating.call msg asyik cita pasal ice skating je.dia teringin na nak main tu.sian dia.jadi satu ari pakat ramai pegi sunway.aku no farr and fathi.kami jarang dapat jumpa sebab masing masing hal sendirikan.no sibuk dengan futsal team.fathi kerja dia.farr hal lain pulak.sekali sekala dapat jumpa syok hohoho.gamba sakan la.lagi lagi si no.sawan camera dia dah datang.tiap tiap minit nak begaaamba je.layan.sampai sampai fathi dah lompat lompat macam bymbo.teruja dia.hasrat dah tcapai.ingat nak terus main tapi perut suma dah lapa so bedal dulu kat teppanyaki.order masing2 bayar.suma da begaji kan.jaga bajet.faham sendiri sudeh.heh. habis makan perut suma jadi boyot.badan dah berat.bontot apatah lagi.nak bangun pun malas je rasa.jalan pun tepaksa. mahal jugak main ice skating ni.sekepala charge RM35++.guna untuk makan satu hari pun boleh muntah wo.bila fikir balik tak pa lah aku pun tak pernah cuba benda ni.
luar court jalan terkangkang kangkang.macam gergasi.berat seh kasut ni.keluh aku.masuk pulak kena seret.fuh.nasib baik masa kecik mak aku belikan roller blades.tak da la aku janggal sangat main benda gila ni.gesek gesek tunjuk teror sebab tak jatuh lagi.tengok bontot orang tompok basah confirm dah jatuh tadi.haha.kalau jatuh la ni.pergh.lebam kot.farr main kejap je.rasa setengah jam pun tak sampai.dia tak berani la.aku fikir bayar mahal je aku main sampai 3jam.badan dah letih pun paksa diri jugak.nanti rasa ralat.
dah penat gossip jap
suma da surrender kecuali fathi aka messy.lain hari dia nak main lagi.suka betul dia main skates. jalan jalan kat sunway tak kan tak beli barang kan.singgah kedai kasut.pilih gold suma bulat suara setuju cantik.aku beli tambah koleksi.kami balik tak lambat.puaskan nafsu si fathi nak main ice skating je.hehe.
pesanan penaja : sahabat sampai mati kawan.
aku bukan buat muncung.gigi aku jongang.
bukan milah jongang.emma jongang.haha
kami dah kesana anda bagaimana?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...