20090731

menggila di zoo negara

Ingat lagi masa sekolah rendah kalau ada apa apa rombongan mesti aku nak join.tiap tiap taun tuka organizer tapi tempat sama je.1 rombongan 3 tempat.first pegi muzium negara mesti lepas tu gi tugu negara, akhir singgah zoo negara.every year name aku mesti dalam list.budak.kawan gi aku pun nak gi.paling aku suka pegi mesti la zoo negara.benda hidup.jumpa haiwan ni nak amik gamba jumpa binatang tu sibuk nak usik.pantang.tak bosan.last pegi umur 11taun.lama tak ziarah kawan kawan lama kat sana.erm.
dua taun lepas.tak ingat bila.dengan member.plan tak dirancang pun.hujan belah pagi time tu.aku borak dengan air poll.tiba tiba teringin pulak nak ke zoo negara.poll kata on je.cergas.kami gerak petang lepas hujan sebelum magrib.sapa ada jalan.fariza aku airpoll.3 kepala pun jadi. sampai.nak masuk tokei zoo negara charge satu dahi sepuluh ringgit.entry check point zoo macam pegi tengok bola.best.ada feel.dah masuk suma orang jadi jakun pak dukun.mula mula ziarah rumah mak jah (gajah).sebelah rumah kak pah (zirafah).lepas tu rumah pak tan pulak(orang utan).gila kami jadinya.ke aku je?
pantun pendaki bukit
skodeng si cacing kepanasan
airpool tak suka bgambar jadi aku amik tapak kaki dia.heh

malam dah.kata waktu malam best.suma jadi aktif tapi aku suluh suluh tak nampak apa apa pun.tipu.(muka frust)

20090723

mati kutu

23072009 3:26
chapter one
otak dah tak betul. bingung jadinya tak atau apa nk buat apa lagi. makan minum aku bagi. bilik kau aku jaga. bilik air kau aku cuci bersih sampai sikit daki pun tak ada. boleh kata semua tip top.boss aku kata power.
sudah anggap ia satu tanggungjawab.berat pun tak apalah.janji kau dipandang saja. tapi kau tetap pergi.sakit aku.ati aku sakit.aku diam.
satu hari aku pulang lewat.biasa kerja.apa kau jangka.xada penghujungnya.no happy ending okay.mata sudah katup pun belum tentu kau fikir kau tak bekerja lagi.cuma kerjanya agak berbeda.sekarang kau kerja cari duit untuk beli itu beli ini.puas nafsu lapar.sex.nampak itu kau mau.orang ada itu kau pun sudah rasa teringin.cari peluang bikin strategi sampai dapat.penuhkan apa yang kurang.ada lebih sikit simpan tunggu bebunga.ohohoi.nikmatnya.apa lagi.kita enjoy!(nora danish). janji kita happy!(amy mastura). heh.gelak cover gusi. kadangkan ingat balik dosa.debo semacam aku dibuatnya.apa amalan aku nak bawak nanti.dem.mengucap panjang.mula ingat Dia yang xpnah lupa aku.tah apa yang aku dikerjakan Dia nanti.dah tu dacing kiri berat sangat.minta jauhkan.Amin Orang muda kata rasa dulu nikmat dunia nanti xsempat. Orang kurang muda kata jangan buat dosa didunia nanti kau rasalah nikmat di akhirat.
lu pikir la sendiri.
chapter 2 teringat masa mula.semangat tukar hyper jumpa dia.teruja konon mau eksen bw jumpa keluarga.dia mula tunjuk ego level 10. duukkh(pale dia aku ketuk).kan dah kena.diam 5saat. jangan jadi hati batu ya.aku berbahasa asing.reaksi buat xendah.xpe xpe. dua minggu lalu macam air.sudah anggap macam anak bongsu mak.xkisah lah dia amik tempat aku.asal mak ada kawan.semua suka benar dengan dia.aku xdengki malah happi ya.aku balik rumah mak aku selalu cerita.tempat paling dia suka kunjung dapur tempat mak suka lepak.wah.pandai ambil hati.stor second port.aku xbagi.biarlah bantah mak.14minit xmuncul2.mak resah aku panik.ah sudah.apakah? mak cari aku rebah.nk mencarut xdapek la jack.mak kot kat sebelah.hentak kaki jadi kuat.dia sedar ada res-q.mula tunjuk diri mimik simpati.mbebel aku xhenti henti.tarik dia masuk bilik.habis sumpah seranah aku bagi.kena aja bagi pandai.sekarang kau lompat mana tau esok kau bdiri.masuk tv aku.haha(gelak hilang arah).
chapter 3
esok kerja rutin biasa.bangun pagi.mandi.pakai coli.sarapan mak bagi.terus pegi.xada masa tonton siaran pagi.sudah jadi tabiat hari-hari aku macam ni.pegi kerja balik kerja.kerja makan gaji rupa itu lah.tp aku tak menyesal sebab kerja makan gaji aku ni lah hai dapat aku beli bumble bee sendiri.(dagu jongkit).jam dinding 5.33pm jam tangan tepat pukul 6.sah jam dinding aku buat hal lagi.dah tuka bateri baru pun tak jalan.mula nk hempas barang.emo xkena tempat.hp bunyi xkena masa.uteh message.uteh taip, emma.'anak emma sakit.telinga senget sebelah+makan xlalu.mak suruh balik bw pi klinik'.terduduk aku.diam 3minit.aish.apa ni.jangan la.rushing aku balik bw macam peleset.xhirau apa dah.dia aku utamakan dulu.buka tenet cari location tak jumpa.uteh mak decide bw dia g klinik area rumah.satu2 nya kedai vet paling dekat. lompat aku masuk kereta start enjin terus jalan.mak(mak betul),adek(niece),ah jooi(nephew),uteh(anak mak aku) semua ikut.semua concerned.kami ke vet.aku datang dengan harapan aku pulang dengan hampeh (motto skola depan rumah).tutup pulak dah.aduhai.keluh aku sepanjang jalan.muka semua kelat.mak bakar semangat dia kata 'esok kita pergi pagi2 la'.semua angguk.abis nak buat macam mana lagi.orang kata tdo tak lena mandi tak basah dah rasuk chenta tapi aku tak.aku xmenentu.kerut dagu pikir benda buruk.risau tak sudah sudah.mula tanya apa kurang.dia merajuk ke aku maki hamun.mula salah diri sendiri.dem.
chapter 4 pagi.apa kau tanya lagi.kerja la.tapi kali ni lain dr hari biasa aku pergi.aku rasa badan bulu roma kuku kaki tumit dagu leher usus perut pangkreas semua kat office.cuma hati aku tinggal.tinggal tuk dia.aku pesan mak jaga dia baik baik(muka minta duit). hrm..(setuju mak).aku buat kerja semua tak kena.member office+boss tegur sopan.apsal hari ini tak macam biasa.rasa sebak nak cerita.diam je la.dua tiga orang aku cerita.dua tiga jam aku tunggu khabar mak.apa dah jadi ni.jam 4.barulah uteh call, 'anak emma kena gigit'.kena gigit?siapa gigit?(tiba naik sheikh).darah mengeleggak macam air masak.emosi tak stabil.apa ni.nk balik sekarang tapi tak boleh.cari benda jadi mangsa.jam,aku campak.daun pokok aku cabut.kawad setempat pun tak ada guna.nak tanak aku kena tunggu sharp 1730 gak.tangan sibuk set alarm handphone.hurm.
chapter 5 cukup 1730 dah tak boleh tahan cabut lari.tak mau tunggu lagi. masuk terus tak bagi salam dialah yang aku cari dulu.
mana?mana?(mata melulu cari dia). mak : dalam cage (muka kerut). uteh: doc kata dia kena gigit. mak: tikus gigit. ha?gigit mana?bila? uteh: tinger kiri.dia kecik+lembut. (macam aku.heh) mak: mungkin kena masa dia main kat blakang aritu.(nada serba salah)part tinger memang sensitif kalau spesis dia ni.boleh bawak maut. maut!(nada tinggi+pelik) habis doc kata dia boleh pulih tak? diam.
mak: kalau tak baik juga kita bwk klinik specialist (ayat penyedap). aku tak puas hati.teruk sangat ke sampai tak boleh baik.malam aku jaga.dia manja betul.makan suap.air kena nenen kan.tdo selimut.tak nampak perubahan pun.badan dia mula panas.ish apa pulak ni.
mak!dia demam pulak! mak: sok kita bw dia gi klinik lain.
chapter 6 22072009 1810 - balik kerja ambil dia.mata mula berair.drive gi vet.mak co-pilot.nasib.doc tak balik lagi.
mak: doc dia xada prubahan la.makan tak nak.buntu kami. doc: ok la sy bg injection antibiotik h1n%%$^##$ (cakap macam kami tau je idiot) (kenapa dia tak pakai baju putih.tshirt rumah plak tu.aku dah nak tanya kelulusan apa.berapa pointer.aduh.betul ke dia ni doktor.ish.risau pulak) mak: tahan ya bo (nickname bimbo) aku dah xboleh tunjuk cool.mleleh dah. bimbo kaku kena inject.aku tengok mata merah dia tu bulat besar.sakit la tu. doc: da mak cik. lagi ni vitamin sy kasi. (2biji saja dia bagi okay) semua Rm$#%$!
mak ai.mahal,gila! mak+aku+bimbo gerak balik.harap2 dia strong lepas suntik :'( mak sibuk nk beli sangkar baru.aku kata xpayah but no point.if dia mau beli dia beli jugak. so mak beli cage saiz XL padahal bimbo@zorro saiz XS.lantak.
chapter 7 malam ni bejaga nak jaga dia.mak potong carrot kecik bentuk empat segi.aku cuap dia makan smbil kendung.hai bila la dia boleh aktif macam dulu.ingat lagi masa gameboll bwk kami gi mancing.bebaskan dia.suka dia.kami lompat tinggi2.tangkap belalang kunyit.makan rumput.gameboll geleng sengeh tengok gelagat kami.syok hohoho.tapi aku xambil pictha time tu sebab leka sampai lupa.hurm.cepat la baik.
tiap2 10minit aku tengok dia.diam je.aku toleh tempat lain dia dah mula lompat2 tp tak banyak.dua tiga dia benti.nafas lega.aku biarkan mungkin dia tak nak aku dekat dengan dia barangkali.abaikan.layan drama.tengok mak+uteh da tebongkang letih depan tv. automatik pale aku begeleng.pedulikan.
chapter 8 23072009 0200 - tengok drama sampai lalai.lupa niat sbnar berjaga malam.eh bo?mana pegi dia ni.xkan jauh da merayau.jerit manja aku panggil dia.dia kua muka sunggul.dia lompat arah aku suddenly terus rebah.dia jerit sakit macam nyawa kena tarik.sentap.apa nak buat?buntu.aku angkat aku kendung aku peluk erat.bo sakit mana?kat mana?dia masih jerit.hati aku rasa dia tengah mengucap.aku xtentu arah.aku panggil mak.mak mengucap panjang.aku tengok mak mata merah.lagi la aku meraung bagai nak gila.bangun la bangun la.sedu sekali skala.aku sayang kau la.apa ni.bangunla.denyut makin pelahan.mak xhenti baca mentara sambil usap kepala bo.badan dia rasa keras.takut.gigil aku satu badan.dakap dia xnk lepas.airmata curah-curah.mak lari ambil kotak umpama keranda.aku tarik nafas panjang.xmampu buat apa2.xdaya lawan takdir.Dia dah tentukan.nak tak nak kena terima.redha je la.mak ai.sakit nya perit oi.jatuh bangunan 4tingkat pun tak rasa sakit macam ni.mak tarik tangan aku supaya lepaskan bo.aku biakan mak ambil dia.dah xguna kata apa2.dia dah selamat.aku kesat mata.dah penat.terus tido.
chapter 9 0706 mak takut aku nangis lagi.dia tanam bo awal pagi.aku bangun lambat.xde sebab nak datang awal la kan.tido 2 jam idung berhingus mata lebam kepala pening.package.aku tetap gi kerja.family xberani tegur memandangkan mood kurang elok.g kerja muka ala kadar.xda rantai labuh mcm biasa.ah.ada aku kesah.cak cak cak.haha.op.no laughing for a week.aku masih bkabung.nnt bo ingat aku happi xada dia. :'I aku perap peram kurung diri sendri.rasa malas nak bgerak sana sini.nk bcakap apatah lagi.tapi tetiba rasa sunyi.biasanya seharian kerja mesti aku jumpa sofia(queenbee).kak sanissah.jaja.nadi.jian.aja.cc ada mereka tak syok pulak.mereka selalu buat aku ceria+ketawa hari2.kepala depa besh tau.aw.i luf all of them. :'*
watak dia dalam cerita : bimbo si rabbit
-masih bkabung-

20090721

test test

21072009 - hari pertama
1846
tempat kejadian : office
testing one two one two dem u.
haha.
keluar masuk jian (http://www.jiantian.blogspot.com/) ajar aku dari tadi xfaham faham.tambah lagi pintu kaca bunyi bedesing gegendang telinga kami.bengang bengit jadinya.huh.tp gelagat dia xada rupa putus asa.dah tu aku asyik je la tanya guna khidmat dia.heh.anyway 'TANKS jian.saya doa awak jadi budak baik ya'. :) now im good a bit on it.yeay.
dolu tak de la rasa nak buat blog ni sangat.tatap blog kau orang saje.dah kena pujuk+tanya.aku pun join in.i dumb.i whispered.quite interesting.yeap.just said it.i admit.aku insan lemah dengan godaan.u pun.heh.
(sambil kening jongkang jongkit)
cukup time balik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...